Megyek



Való igaz, hogy az utóbbi időben többször mondtam ki félhangosan vagy magamban, hogy legszívesebben elmennék világgá, hogy kicsit pihenjek. Tényleg sokszor sóhajtottam fel, hogy jó lenne most melegebb égtájon lennem és meglehet, néhányan különböző okokból ugyanide kívántak engem.

Valami ilyesmi lehet a vonzás törvénye?

Merthogy igen, merthogy megyek.


Te útra kelnél és igent mondanál egy váratlan ajánlatnak, hogy kipróbáld magad mélyebb vízben, hogy bebizonyítsd helyt tudsz állni és meg tudsz felelni a felkérésnek?

Nekem olyan férjem van, aki gondolkodás nélkül azt mondta : "Menj Ágnesem! Majd én vigyázok a gyerekekre!
Megfésüli őket reggel, ad nekik reggelit, átnézi a házi feladatot, este mesét olvas, diafilmet vetít, társasjátékozik, legózik velük. Nem felejt el sapkát, sálat rájuk adni. Gondjukat viseli.
Neked mi lenne az első, a második és a harmadik gondolatod? Félnél a hosszú repülőúttól, aggódnál, hogy hogyan boldogulnak majd gyerekeid és férjed abban a pár napban nélküled? Kibírják majd azt a kis időt és helyettesíthető leszel?


Nem nyaralni megyek, de persze, mint minden utazás, legyen annak bármilyen célja is a felfedezőt hozza ki belőlem. Távoli kultúrába kóstolhatok bele, távoli tájakat ismerhetek meg. Soha vissza nem térő lehetőség vagy alkalom. Megtiszteltetés és feladat. Nem várt karácsonyi ajándék. Egy nemes ügy és egy új élmény egyvelege, amiből majd egy ütős újságcikk lesz remélhetőleg.

Januárban indulok. Addig még vár rám pár oltás, néhány, az egészségügyben használatos angol kifejezés bebiflázása és a számomra eddig alig ismert országról, Kambodzsáról a legfontosabb tudnivalók elsajátítása.

Vajon Te kihagynád a lehetőséget?

You Might Also Like

9 megjegyzés

  1. Nagyon jó utat, rengeteg élményt, felejthetetlen napokat kívánok Neked!!! Ez csodás dolog, hatalmas lehetőség.
    puszil,
    éva

    VálaszTörlés
  2. Én megmondtam, hogy egy percig se gondolkoznék rajta, Te se tedd!
    Te fogod max rosszabbul érezni magad a hiányuk miatt, míg ők élik vígan életüket a megszokott környezetünkben...

    :D
    Te mázlistaaaa!!!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Egyszerűen nem akartam hinni a a szememnek! Tegnap mondtam a férjemnek, hogy úgy szeretnék elmenni télen most Kambodzsába! Nem értette miért. Erre meglátom a bejegyzésed végén a térképet, és a nagy feliratot: Kambodzsa! Minden jót! És ha a Burmai Thaiföldi ??? határ közelében jártok, vigyázz a taposóaknákra!! Arra van sok állítólag. Az emberek nagyon kedvesek ott, most jött haza onnan egyik tanárom.
    Zsóka

    VálaszTörlés
  4. Dehogy hagynám!!! Tűz, Csucsu - ahogy a klasszikus mondja:-)))

    Csajok jóban vannak az Apjukkal, és nem hónapokra mész, mindenki túléli:-)

    Egy év múlva ilyenkor, remélem én is újra szállásfoglalással leszek elfoglalva:-)

    Hajrá!!

    VálaszTörlés
  5. Köszi lányok, igazán jól esik, hogy nem a repülőgép szerencsétlenségek statisztikáit hozzátok fel, hanem bátorítotok. :-)))

    Zsóka! Engem is érdekelne miért pont oda vágysz.

    Szilvi! Ahogy ismerlek így lesz!

    VálaszTörlés
  6. Szia Ági!
    Nagyon jó utat Neked! Nincs esetleg egy pici hely a bőröndödben? Szívesen elkísérnélek:-))
    Én is mostanában gondoltam rá, hogy végig kéne járnom Julia Roberts útját az Ízek, imák, szerelmek c. filmből...

    Várjuk a beszámolót ha megérkeztél!

    Puszi,
    Anett

    VálaszTörlés
  7. De jó!! Ki ne hagyd! :)

    Amúgy pedig vár egy játék nálam! :)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a sok támogatást, a megerősítést itt, a facebookon, sms-ben, e-mailen nektek. Tényleg jó érzés, hogy velem örültök.
    Egyébként az úthoz köze van a Pampers pelenkának (amit ugyan mi már nem használunk) de más babásokat arra buzdítok ezt vegye ha lehet, hiszen 1 csomag Pampers pelenka = 1 életmentő védőoltás..
    Egyelőre ennyi, majd jön a folytatás, addig is ünnepeljetek, én is azt teszem.

    VálaszTörlés
  9. Ágnes, én biztos, hogy ki nem hagynám! Csak az is biztos, hogy engem nem kérnek fel hasonló útra. :D Én is csak azt tudom mondani: te mázlista!!!:)

    És bármi is legyen a célja az utazásnak - bár gondolom, valami kartitatív akció keretében történik - te biztos, hogy jól fogod érezni magad és a maximálisat hozod ki belőle mind élmények, mind pedig ütős cikk szempontjából!
    Nagyon vigyázz magadra, és jó utat kívánok!:)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes