Pite pite

...almás/meggyes/szilvás/barackos pite.
Vannak versek, dalok, amelyek annak ellenére, hogy gyerekként hatottak ránk, kitörölhetetlenül ott maradtak a fejünkben. Fogalmam sincs hol hallottam kisiskolás koromban a "Pite pite almás pite" című dalt, amiben almaherceg konyhájában sül a pite egymagában, de mai napig emlékszem rá, mi több énekelni is szoktam. Hanna, Eszter és Noémi is kívülről fújják már és ha pitesütésbe kezdek, azonnal rázendítenek az aktuális gyümölcs nevét a megfelelő helyre behelyettesítve.
Márpedig az utóbbi napokban gyakran énekeljük együtt az előbb említett dalocskát, mert folyton pitét sütök. Mondjuk almásat a legkevésbé. Barackosat, szilvásat annál inkább.
A gasztro blogoknak hála könnyedén találok olyan pite receptet, ami garantáltan kipróbált és a magam fajta (villám)gyorsan valami finomat "konyhatündéreknek" találták ki.. Most éppen egy joghurtos barackos pite sül a sütőben, hogy mire felébrednek a lányok, megint együtt énekelhessük, ha lehet totális hangerőn, hogy Pite pite kajszis pite.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. jaj, de szeretném én is őket ilyen finom pitékkel várni. De nálunk sosincs együttalvás. Ezért nagyon pite sincs. :( pedig én is örülnék neki. Na, de majd nemsoká. :)

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes