"Kiszáradt a bodzafa huh"




De csak a dalban, amit mostanában énekelgetek Hannával. Még néptáncos koromban tanultam, úgy szól, hogy "Kiszáradt a bodzafa huh, bodzafa hol hálunk az éjszaka ejehaja huh. Vagy asztalon vagy padon huh. Vagy padon, vagy te nálad angyalom ejehaja huh."
Az utcánkban szerencsére élnek és virulnak a fák, kínálják virágjaikat, hogy aztán nagymamám receptje szerint elkészítsem belőle a bodza üdítőt. Idén mintha korábban figyelmeztetett volna a bokor, hogy időben keressem elő az üvegeket (az is nagymamámé volt) és legyen otthon citrom és cukor is.
A lányokkal együtt szedtük le az illatos bodza tányérokat, kosarukba tették, szagolgatták. Az üdítő nedü elkészítésében már csak Hanna segédkezett. Látszott, hogy van gyakorlata. Az óvodában is ő volt a fő segédje Ági néninek, itthon már rutinosan mosta le a virágokat, majd szisztematikusan bedugdosta az üvegbe a citromkarikákat.
Van néhány csatos üvegem és pár formás, hosszú nyakúm is. Majd abba töltjük, ha eljön az ideje. Hét lakat alatt kellene őriznem, de persze nem fogom, így előre tudom, hogy alig egy hónap alatt mind elfogy.

You Might Also Like

3 megjegyzés

  1. Nagyon guszta lett,egész kedvet kaptam én is hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Hahó Ági! Leírnád a receptet? Nagyon szeretnék pár üveg bodzaszörpöt készíteni én is. A bodza kéznél (kerítésnél) van, csak a csoda-recept hiányzik...

    VálaszTörlés
  3. Közkívánatra a recept, amit egy éve már leírtam itt. Megjegyzem ez inkább üdítő,mint szörp, tehát kevésbé sűrű állagú de mi így szeretjük.
    http://hannaeszternoemi.blogspot.com/2008/05/bodza.html

    Sok sikert,

    Ágnes

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes