Több, mint 10.000


Annak idején, amikor a babaszoba.hu alatt elkezdtem írni Hanna naplóját, még nem sejtettem mennyien fogják olvasni. Aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy a legolvasottabb naplók között foglal(nak) helyet "Hanna követendő lábnyomai". A naplót eredetileg családtagjaimnak kezdtem írni, mert Hanna születése után gyakran faggattak arról, hogy vagyunk, hogy tetszik az anyaság és én leegyszerűsítve a válaszadást inkább írásba kezdtem és a naplóban foglaltam össze érzéseimet, élményeimet.
(A sors fintora, hogy ma , legkevésbé családtagjaim, rokonaim olvassák soraimat. Egyikük azért, mert saját bevallása szerint nincs rá ideje, másikuk nem szereti a blog műfaját. De nem zavar. Lett ugyanis egy láthatatlan közönségem. Néhányukkal még barátság is kialakult vagy legalábbis tudunk egymásról egyet s mást. Aztán nagyon sok az olyan olvasó, akiről véletlenül, egy-egy találkozás alatt derült ki, hogy nyomon követik a "nyomokat". Ilyenkor azért egy kicsit azt érzem, legközelebb még jobban odafigyelek mondjuk egy szórendre vagy a tartalomra, de persze hamar rájövök, hogy felesleges és mesterkélt lenne, így továbbra is marad olyan kusza vagy "ágis" amilyen most.
Folytatom. A babaszobás naplóírást kinőve én is egy nagyobb lehetőségekkel bíró blogolós oldalra, ha már egyszer g-mailes vagyok, ide a blogspotra költöztettem át eddigi irományomat (special thanks Zoltánnak, aki nélkül nem biztos, hogy sikerült volna )
Itt aztán az oldal legaljára egy számlálót is biggyesztettem, ami elkezdett pörögni és pörögni, én pedig nem győztem csodálkozni, hogy rendben van,hogy Tercsi, Fercsi, Kata, Klára olvas de vajon ki az a sok név a naptárban, akik miatt már a bűvös 10.000-es számot is elérte a pörgettyű, ráadásul igen rövid idő alatt. Ki az, aki ránk kattint? Megjegyzést csak kevesen írnak, igaz ebben az én kezem is benne van. És itt jön most az ami miatt írok. A mai naptól, kísérleti jelleggel bárki írhat megjegyzést vagy csak otthagyhatja kézjegyét egy-egy bejegyzésem alatt. Eddig ezt csak a g-mail fiókkal rendelkezők tehették meg, az utóbbi időben viszont néhányan arra kértek változtassak ezen. Ám legyen. Persze moderálni fogok, még akkor is ha nem veszem zokon ha valaki rosszindulatú vagy sértő megjegyzést ír. Egyszerűen törlöm. Mindig is voltak és lesznek unatkozó, gonosz emberek , én pedig azzal, hogy a kirakatba tettem életünk egy kis szeletét, vállaltam, hogy előfordulhat ilyen is. A többség azonban biztosra veszem, hogy nagyon kedves, hiszen nem áldoznának rendszeresen drága idejükből, - naplóm olvasására.

Nos, ezúton ölelem ismeretlen olvasóimat Barcson, Ajkán, Gödön, Budaörsön, Putnokon, Isaszegen, Debrecenben, Pécsett, Balatonfüreden, Veresegyházán, Dunakeszin, Veszprémben, Kaposváron, Győrben, Székesfehérváron, Mendén, Ecseren, Maglódon, Gödöllőn, Fóton, Gyálon, Pápán, Bonyhádon, Szentgotthárdban, Komáromban, Hódmezővásárhelyen, Szolnokon, Szentendrén, Ácson, Pápán, Tatabányán, hogy csak néhányat említsek. A határainkon túl, incognitóban szemezgetőket is üdvözlöm,- a teljesség igénye nélkül: Erdélyben, Amsterdamban, Frankfurtban, Franciaországban itt és ott, Pozsonyban, New Yorkban, Moszkvában, Bukaresten és Californiában, Bostonban és Ausztráliában. Jó érzés, hogy ennyien olvastok.

You Might Also Like

20 megjegyzés

  1. Eddig is olvastalak, ezután is megteszem, kedves Ági! Írni meg, tudod, akkor írok, amikor időm van rá, vagy a témád annyira megérint, hogy muszáj "szólnom".:)
    Puszillak és tovbbi sok erőt, kitartást a folytatáshoz!:)

    VálaszTörlés
  2. Mi is be-bekukkantunk továbbra is a szomszédból, Árpádföldről...
    Puszi minden kedves családtagnak:)
    Melcsi

    VálaszTörlés
  3. Szia Ági,

    Eszter vagyok, egy vecsési anyuka, akinek szintén van egy Hannája és nem utolsó sorban egy Danija is. Szóval Hanna neve hallattán kattintotam először a babaszobás naplótokra és követtelek itt is. Őszintén bevallom nagyon tetszik a napló, noha én nem vezetek hasonlót,valahogy nem megy nekem a rendszeres írás.... Viszont olvasgatni nagyon szeretlek benneteket. Hogy miért nem írtam eddig megjegyzést? Nem tudom, de most kedvem támadt, ahogyan lelkes soraidat olvatam.
    Ismeretlenül is nagyon jó egészséget kívánok Nektek és még sok bejegyzést a naplótokba!
    Eszter

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm, hogy olvashatlak!

    (Az pedig nagyon meglep, hogy akadnak rosszindulatú hozzászólások is egy ILYEN blogban... Lehet, hogy nekem eddig szerencsém volt, hogy sose kellett moderálnom?!)

    Hm... És amikor a programjaitokról olvasok, mindig felötlik bennem, hogy előbb-utóbb összefutunk valahol! (De azt hiszem, csak én foglak felismerni Titeket! :D )

    VálaszTörlés
  5. szia
    mi is jövünk továbbra is Kaposvárról:)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Ági,Hanna,Eszter,Noémi és Zoltán!

    Ha már adott a lehetőség nem tudtam nem élni vele.Akarjuk,hogy tudjátok évek óta nyomon követjük sorsotok alakulását.Veletek örülünk,veletek sírunk,tőletek tanulunk.(pl. az almás karácsonyi tortát:)Köszi!)
    Kívánunk jó egészséget ,szeretetet és minden jót!

    Anikó,Attila,Domi,Barni és Boldi Pápáról(és mellékesen a babaszobából:))

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok!
    Mi is rendszeres olvasóitok vagyunk,még a "babaszobás" időkből és ide is "követtünk" Benneteket!:-)
    Minden jót kívánunk Nektek!
    Anita és Jázmin
    (Kis virágunk: JÁZMIN - a babaszobáról)

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok,

    amikor ilyen "felhívást" intéztek hozzánk, olvasókhoz, írunk...egyébként pedig csak lelkesen olvasunk titeket. Eddig Pestről, augusztus óta pedig Nagykanizsáról.
    Gratulálunk nektek a 10.000-hez!

    Judit, Pötyi, Marci, Palkó és Apa
    Ui: Marci Manó és Palkó Vitéz a babaszobáról.
    ui2:ha még emlékszel, én voltam az, aki egynapon született veled, csak néhány év eltéréssel...

    VálaszTörlés
  9. Ha nem is rendszeresen, de én is olvaslak, írni viszont csak most írok. Ügyesen menedzseled a családodat, a bántó beszólásokat nem is értem... Bia, Andi (ex-WB) Pécelről.

    VálaszTörlés
  10. Szia Agi,

    Tovabbra is lelkes olvasod maradok es koszonom, hogy bepillantast engedsz kis csaladod mindennapjaiba.

    Udv.Californiabol

    Erika & Julia

    VálaszTörlés
  11. Szia Agi,

    Tovabra is orommel olvasom irasaidat es koszonom, hogy bepillantast engedsz kis csaladod mindennapjaiba.

    Udv. Californiabol
    Erika & Julia

    VálaszTörlés
  12. Szia Ági!Én is a babaszóbáról követtelek:)),és rendszeresen olvaslak.Tetszik amit,ahogy írsz.Köszönet érte!(A répatorta isteni!)Marcsi Tatárszentgyörgyről

    VálaszTörlés
  13. Székesfehérvár.
    Akkor én is kiugrom a bokorból. Még a Babaszobás időkből követlek benneteket és emlékszem a bántó megjegyzésekre is, bár már akkor sem értettem.
    Igazán örülök, hogy akkor rátok találtam. Nagyon szeretem a naplótokat és a színes, programdús beszámolóidat. A lányok pedig tündérek!

    Kata, Zsófia és Benedek anyája

    VálaszTörlés
  14. Én is köszönöm, hogy olvashatlak Kaposvárról.
    Jázmintól, és Vilmótól találtam ide hozzátok.

    VálaszTörlés
  15. Én is már egy ideje olvasgatlak titeket,még Zoltán adta meg a címet...azóta én is anyuka lettem:)Immár egyéves kisfiammal együtt irigykedem néha a fantasztikus programjaitokon!!:)Egyszer a férjuramat is ideültetem, hogy néha olvasson bele Ő is, főképp azokba a részekbe, ahol kedves Urad lep meg valami hihetetlen dologgal! Kriszta

    VálaszTörlés
  16. Kedves Ági,

    természetesen én is követem mindennapjaitokat, akár tudok írni, akár nem. Minden bejegyzésnek örülök, én is sokat tanulok Tőled, Tőletek. Látom, hogy egyáltalán nem isten csapása, ha az embernek 3 leánya van, mint ahogyan sokan ezt gondolják. :) Szilvi és az ő 4 lánya mellett Ti vagytok nekem a másik "soklányos" példakép. :)
    A Fót a felsorolásban akár lehetünk mi is. A Traffic feed a blog szélén minket mindig Fóthoz sorol, mert a helyi szolgátatónk Fóton van, azt hiszem, amúgy, egyelőre, egy pici faluból, Szendehelyről kattintok rátok!

    Sok szeretettel,
    Vera, Kinga, Csilla és Zita anyukája

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    Én is itt vagyok, már integettem párszor, de a rendszeres kommentelésig sosem jutok el.
    De ha már írok, megkérdezelek, kilinkelhetlek-e?
    Puszi
    Gabi Sárvárról

    VálaszTörlés
  18. Nagy szeretettel jelentkezem Nálatok, Jászberényből!
    Puszi:Katónéni
    Meseszépek a lányok!

    VálaszTörlés
  19. Szia!
    Csak nemrég akadtam az oldaladra (és csak nemrég kezdtem én is egy kis naplót vezetni). Még nem volt időm mindent végigolvasni, de nagyon tetszik. ahogy írsz!!!
    24 évig pesti leányka voltam, azóta kisfalusi feleség, anyuka lettem :) (Nógrád megyében)

    VálaszTörlés
  20. Szia Ági,
    Én is még a Babaszobán kezdtelek olvasni, főleg Hanna neve miatt, nekem is nagyon tetszik :D Azóta már én is anyuka vagyok, és a sokszor az írásaid adnak erőt, bizonyítva, hogy igenis, az anyaságot lehet élvezni :DDD
    Szeretettel,
    Zsu Gödről

    VálaszTörlés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes