Eszter


Ma van Eszterem neve napja bár még nincs felhajtás körülötte. Hannával együtt összecsókolgattuk de persze ez más napokon is így szokott lenni, legfeljebb most azt is mondogattuk, hogy boldog névnapot kicsi Eszter, amit ő a szokásos arcba marásokkal, csapkodásokkal majd simogatásokkal és puszikkal díjazott.
Amikor a műtőasztalon feküdtem és már csak percek választottak el attól, hogy világra jöjjenek ikerlányaim, nem tudtuk eldönteni, hogy melyiküknek adjuk a Noémi nevet és melyiküket hívjuk majd Eszternek. Aztán úgy döntöttük, az orvosomra bízzuk a "keresztapa" szerepet és hát ő úgy gondolta, az legyen az Eszter, akit először emel ki a hasamból.
Így lett Eszter Eszter.
Nagyon szeretem a nevét. Hamar megszületett a döntés, hogy egyik babánkat hívjuk majd így, mert az Eszter név örök. Szép volt régen is szép ma is. Külföldön is ki tudják mondani és itthon sem hangzik idegenül. Eszter, Esztike, Eszterke..így szoktuk hívni.
Lássuk mit ír a wikipedia a névről: Az Eszter női név héber vagy perzsa eredetű bibliai név, amelynek kettős jelentése van: egyrészt mirtusz, másrészt csillag, bájos fiatal leány.
Sok boldogságot bájos kicsi lányom!

You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes