Haj(rá)


Göndör hajú mind a három lánykám. Én ennek nagyon örülök, mert világéletemben göndör hajat szerettem volna magamnak és ha már nekem nem lehetett hát lányaimnak. Persze Hanna nem felhőtlenül boldog hajkoronájával. Néha eszébe jut, hogy jobb lenne ha egyenes lenne, mint a Fanninak, Nórinak és még sorolhatnám kis barátait.
Aztán sikerül meggyőznöüm, hogy a csigás haj különleges és igenis szép és akinek meg egyenes van, az vele cserélne. Miért is nem lepődöm meg ezen? Hiszen sok-sok nő pénzt és időt nem sajnálva bodorítja be haját, hogy loknis legyen és legalább ugyanennyi azért fizet, hogy kiegyenesítsítsék.
Levágatni nem engedi, egy kis igazításra tudom csak elcsalni a sarki fodrászhoz. Persze itt is kéri a fodrásznénit, hogy ha lehet egyenesre szárítsa...
Vettem fésüléskönnyítő sprayt, hogy a reggeli frizurakészítés nyávogásmentesebb legyen. Meg csatokat és hajgumikat különböző mintákkal, hogy változatosabb legyen a sután összehozott frizura. Merthogy nem vagyok valami ügyes ebben. Nekem mindig csutka hajam volt, még a babáim haja is rövid volt, így nincs túl nagy fodrász tehetségem. Lesek az ovi öltözőjében és anyukákat kérdezek. Ugyanis Hannának igényei vannak. Fonjam be, kisördög copfot készítsek, három lófarkat, olyat, mint a Fanninak van, olyat, mint a Diának. Szóval most belevetettem magam a frizurakészítés tudományába, hogy mire a két kicsi is igényekkel áll alő a rohanós reggeleken, már rutinosan fonjak, gumizzak, fésüljek.
Noncsinak sűrű, göndör, arany haja van. Többnyire egy copffal megoldom a rendezett haj kérdését, remekül áll neki. Eszterem hajhossza kis lemeradásban van testvéréhez képest, aminek az az oka, hogy vékonyabb szálú, ritkább, így az erősödés érdekében fél éve levágtam kicsit belőle. Most már az övé is csigás és olyan hosszú, hogy egy csattal kell megzabolázni haját.
Hanna egyébként roppant ügyes kis fodrász és bárki, akinek vállnál hosszabb érő haja van és hozzánk téved vendégségbe, felkészülhat rá, hogy kézbe veszi, megfésüli, teletűzdeli csattal és legalább 3 copffal lesz gazdagabb. Ha nincs hosszúhajú a közelben és testvérei sem partnerek a fodrászos játékban, én is jó vagyok neki.
Közben majd elalszom, jól esik a cirógatás mindaddig amíg meg nem húzza hajamat és felkiáltok. A válasza ismerős valahonnan:" Ne nyávogj kicsim. A hosszú hajat ápolni kell" "Kicsit bírd ki ha meghúzom...tőlem le is vághatjuk, akkor nem fogom meghúzni..."
Az oviban a konyhás Zsuzsa néni megígérte, hogy hajfonásból továbbképez. Ma rákérdezek mikor lesz az első órám.
A képen Hanna egyik műve..

You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes