Hálóingem és a feladatos füzetek


Hanna is, mint a legtöbb kisgyerek, rengeteg plüssmacival és egyéb állatfajtával büszkélkedhet. Kicsi kora óta szerettem volna ha úgy igazából ragaszkodik egyhez, annyira, hogy amikor utazáskor azt véletlenül otthonhagytuk volna, akkor patáliát csapott volna érte.. Nem lett ilyen, vagy talán kicsit, Döme a medve, akit Bécsben az adventi vásáron kapott , igaz ő is csak szezonálisan, ha eszébe jut. Hugocskái viszont nehezen alszanak el , ha nincs eltakarva arcuk azzal a finom, puha meghatározhatatlan állatot ábrázoló textillel, amit egyébként egyik igen kedves barátunktól, Melindától és Krisztiántól kaptunk és ami valami csoda folytán mindig elvész. Igaz, csak Eszteremé. Másodszorra kell útra kelnem, hogy Eszter ( és persze az én ) nyugodt alvása érdekében beszerezzek egy újabb darabot. Lehet, hogy mégsem olyan praktikus ez a "ragszkodjunk egy mackóhoz" vágyam? Hanna megoldotta ezt a kérdést...az ő nyugtató, altató, biztonságot adó tárgya az én hálóingem lett. Pontosabban hálóingjeim, mert itt sem ragaszkodik kizárólag egyhez. Lényeg, hogy anya illata legyen...Csak ezzel hajlanó aludni, fejét erre hajtja le és néha még ezzel is takarózik.
A feladatos füzetekről akartam még írni. Azt, hogy Hanna alig várja az esős időt. Ilyenkor ugyanis nyugodt lelkiismerettel ülök mellé a szobában, hogy közösen oldjuk meg a foglalkoztató füzetében lévő feladatokat. Napsütésben inkább legyen a szabadban és pancsoljon, locsoljon, homokozzon, sarazzon, hintázzon, labdázzon, biciklizzen, rollerezzen, pókokat és hangyákat nézzen. Mégis, sokszor még ilyenkor is a feladatos füzetéhez nyúlna inkább szívesebben. Magához veszi színes ceruzáit és kéri, hogy oldjunk meg feladatokat. Nem tudom mi motíválja. Erős benne a tudásvágy, nagyon szeretne már olvasni és írni tudni. Persze ez még korai, mégha a betűket már szinte egytől egyig ismeri.
Színez, matricát ragaszt a megfelelő helyre, megkeresi a labirintusban a kivezető útvonalat, bekarikáz, beikszel, áthúz, összeköt. Én meg nem győzöm rendelni neki az újabb és újabb kiadványokat. Látom már nem lesz probléma tartalmasan eltölteni az időt hideg téli estéken. Csak tartson ki addig a tanulási vágy Hannában.

You Might Also Like

0 megjegyzés

Örülök, hogy benéztél hozzám! Köszönöm, hogy időt szakítottál blogomra. Külön öröm, hogy eszedbe jutott valami, amit meg kell osztani velem és a többi olvasóval. Írj bátran! Általában ugyanitt, a megjegyzések rovatban válaszolok a levelekre, úgyhogy ha kérdést teszel fel, nézz vissza kérlek.

Szeretettel,

Ágnes